Přeskočit na hlavní obsah

Zajímavé

Vybrané výživové faktory v kontextu primární onkoprevence

8. 6. 2018Mgr. Svatava Bischofová (Lékařská fakulta Masarykovy Univerzity a Státní zdravotní ústav )  Přednáška o vlivu výživy na rozvoj nádorových onemocnění v kontextu dalších faktorů životního stylu a roli praktických lékařů v otázkách výživy a prevence. Přednášející představuje vybrané výživové faktory s dostatečně silnými důkazy, které zvyšující nebo snižující riziko vzniku nádorových onemocnění. V závěru přednášky jsou představena konkrétní výživová doporučení a edukační materiály. 
Více na Linkos.cz

Eating Meat Ups Risk of Cardiovascular and Cancer Mortality

Cancer
Cancer (Photo credit: GDS Infographics)
Eating Meat Ups Risk of Cardiovascular and Cancer Mortality

Long-term data from two large studies might have more people considering a switch to vegetarianism, with investigators reporting results showing that processed and unprocessed meat consumption is associated with a significantly increased risk of all-cause and cardiovascular mortality, as well as increased risk of death from cancer [1]. After adjustment for multiple risk factors, eating one additional serving of meat daily was associated with a 16% increase in the risk of cardiovascular mortality and a 10% increased risk of death from cancer. ...
Enhanced by Zemanta

Oblíbené příspěvky