Přeskočit na hlavní obsah

Zajímavé

Vybrané výživové faktory v kontextu primární onkoprevence

8. 6. 2018Mgr. Svatava Bischofová (Lékařská fakulta Masarykovy Univerzity a Státní zdravotní ústav )  Přednáška o vlivu výživy na rozvoj nádorových onemocnění v kontextu dalších faktorů životního stylu a roli praktických lékařů v otázkách výživy a prevence. Přednášející představuje vybrané výživové faktory s dostatečně silnými důkazy, které zvyšující nebo snižující riziko vzniku nádorových onemocnění. V závěru přednášky jsou představena konkrétní výživová doporučení a edukační materiály. 
Více na Linkos.cz

Enterální výživa hyperkalorická s nízkým obsahem tuku

U pacientů s onemocněním žlučníku, jater,nebo slinivky břišní,či při netoleranci tukové složky je možno využít vysokoenergetickou výživu bez vlákniny s velmi nízkým obsahem laktózy, která je chuťově i vzhledově podobná džusu 


Fresubin®Jucy 4x 200 ml (černý rybíz, jablko, višeň)

  • na  100 ml  630kJ, 4,8g bílkovin
  • cena cca  46Kč /200ml 


Nutridrink® Juice Style 4x 200 ml (jahoda, jablko

  • na  100 ml  630kJ, 4g bílkovin
  • cena cca  45Kč /200ml 

Oblíbené příspěvky