Přeskočit na hlavní obsah

Zajímavé

Vybrané výživové faktory v kontextu primární onkoprevence

8. 6. 2018Mgr. Svatava Bischofová (Lékařská fakulta Masarykovy Univerzity a Státní zdravotní ústav )  Přednáška o vlivu výživy na rozvoj nádorových onemocnění v kontextu dalších faktorů životního stylu a roli praktických lékařů v otázkách výživy a prevence. Přednášející představuje vybrané výživové faktory s dostatečně silnými důkazy, které zvyšující nebo snižující riziko vzniku nádorových onemocnění. V závěru přednášky jsou představena konkrétní výživová doporučení a edukační materiály. 
Více na Linkos.cz

Pití černé kávy a její vliv na zdraví



Studie


Coffee consumption and health: umbrella review of meta-analyses of multiple health outcomes

BMJ 2017359 doi: https://doi.org/10.1136/bmj.j5024 (Published 22 November 2017)Cite this as: BMJ 2017;359:j5024

  • benefit 3-4 šálků
  • 17% snížení rizika úmrtí
  • není doporučeno těhotným. a ženám s rizikem zlomeniny

Oblíbené příspěvky